3 ТОНА „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ СЪБРАХА СЕВЛИЕВЦИ

3 ТОНА „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ СЪБРАХА СЕВЛИЕВЦИ

 

 

Болницата вече разполага с пулсоксиметър, дарен от кампанията

  

Над 3 тона капачки са събрани в Севлиево в рамките на Националната инициатива „Капачки за бъдеще“ от октомври миналата година насам. Освен събраните в металното сърце капачки, граждани и представителите на местния бизнес дойдоха в парк „Казармите“ в почивните дни, за да се включат и в последната инициатива за ударно събиране на капачки.

 

Припомняме, че на 10 юни МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево получи пулсоксиметър като дарение. Апаратът се използва, за да се следи насищането на кръвта на новородените с кислород, което е изключително важно за тях.

 

„За да бъде успешна тази кампания в Севлиево, благодарим на всеки един от вас, който разпозна идеята на „Капачки за бъдеще“ като своя и работи тя да се осъществява успешно“, коментират организаторите на инициативата.

 

„Изключително благодарни сме на всички, които са дарили, за да може болницата да получи този апарат. Той идва навреме, когато родилното ни отделение е изцяло обновено и грижата за новородените в Севлиево е на все по-високо ниво“, коментира д-р Пламен Цеков – директор на лечебното заведение.

 

За събирането и съхраняването на капачките от металното сърце в центъра на града се грижи Община Севлиево, а отговорността за организирането на самия ден, информацията за хората и поддържането на добро настроение бяха отговорни доброволците от Младежки център – Севлиево и членовете на Интеракт клуб Севлиево. Част от благородната инициатива стана и собственикът на депо за рециклиране в Хасково, където бяха предадени капачките. Той ги изкупи на цена с 60% по-висока от средната за страната. 

 

„Благодаря на севлиевци, че приеха присърце тази инициатива и се включиха в нея. Радвам се, че Община Севлиево е партньор в тази благородна кауза и вярвам, че заедно можем да направим още много добри неща“, коментира кметът д-р Иван Иванов.

 

Металното сърце в центъра на града ще продължи да се пълни с капачки за бъдеще.