КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ОТКРИ ФИНАЛИТЕ ПО БАДМИНТОН ЗА УЧЕНИЦИ 5-7 КЛАС

КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ ОТКРИ ФИНАЛИТЕ ПО БАДМИНТОН ЗА УЧЕНИЦИ 5-7 КЛАС

 

Финалните състезания по бадминтон за момчета и момичета  5-7 клас, част от „Ученическите игри 2014 /2015 г.“, започнаха днес в Спортна зала „Дан Колов“. Официален старт на надпреварата даде кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. „Бадминтонът е спорт, който през последните години набира голяма популярност в Севлиево и най-голяма заслуга затова има г-н Цветан Друмев “, каза кметът и добави, че финалните състезания, които се провеждат в града, го доказват. Д-р Иванов отправи поздравления към всички ученици и им пожела добро представяне и много победи.

Сред гостите на откриването бяха началникът на РИО - Габрово Георги Маринов и Юлия Влаева – началник отдел „Административно, правно и финансово обслужване“ в РИО - Габрово.

Финалните състезания по бадминтон започнаха с участие на Детски танцов ансамбъл при читалище „Развитие-1870“. Веднага след това в залата прозвуча химнът на България и бе издигнат националният флаг.

В „Ученическите игри 2014 /2015 г.“ по бадминтон ще вземат участие общо двадесет отбора от цялата страна. Състезанията се организират от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта  и спорта, Община Севлиево, българската асоциация ”Спорт за учащи” и спортен клуб по бадминтон „Хоталич 2005”, гр. Севлиево.

 

http://www.sevlievo.bg/bg/article/1726/kmetut-otkri-finalite-po-badminton-za-uchenici.html