ОБЩИНА СЕВЛИЕВО С ИСКАНЕ КЪМ АПИ ЗА ОТПАДАНЕ НА ВИНЕТКИТЕ НА ТРИ ВХОДНО-ИЗХОДНИ ПЪТИЩА

ОБЩИНА СЕВЛИЕВО С ИСКАНЕ КЪМ АПИ ЗА ОТПАДАНЕ НА ВИНЕТКИТЕ НА ТРИ ВХОДНО-ИЗХОДНИ ПЪТИЩА

"По част от пътищата на територията на Община Севлиево ще се пътува без винетка. Това са изходите от Севлиево към град Габрово, към град Дряново и към село Сенник, в участъците, които в момента са извън обхвата на град Севлиево. Това касае работещите във фирма "Паралел", живущите в селищно образование "Севлиевски лозя", както и обекти с обслужваща и производствена дейност, намиращи се на изхода към Габрово". 

Това съобщи днес кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов по време на сесия на Общинския съвет днес. Изместват се пътните знаци за начало и край на населено място на следните пътища: от КМ 9+618 на КМ 10+115 на път III-404 / - Богатово - Севлиево – Сенник – Градница – Бериево – Граница община (Севлиево - Троян) и от КМ 4+987 на КМ 5+302 на път II-44 / (о.п. Севлиево - Велико Търново) -  Севлиево -  Граница община (Севлиево - Габрово).

Предстои да бъде поискано и изместване на същите пътни знаци от КМ 1+155 на КМ 2+630 на път III-4041 /  Севлиево – Янтра – Скалско – Геша – Дряново.

Ръководството на Община Севлиево ще се срещне и с представители на Агенция „Пътна инфраструктура“, за да се изготви споразумение между Общината и Агенцията гореспоменатите участъци да се използват без винетка.

„Смятаме, че по този начин значително ще бъдат улеснени голяма част от жителите на територията на Община Севлиево“, коментира д-р Иван Иванов в отговор на зададен въпрос от залата.