ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: Д-Р ИВАН ИВАНОВ Е ПРИМЕР ЗА ДОБРА МЕСТНА ВЛАСТ, ПРОВЕЖДАЩА ПОЛИТИКИ В ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: Д-Р ИВАН ИВАНОВ Е ПРИМЕР ЗА ДОБРА МЕСТНА ВЛАСТ, ПРОВЕЖДАЩА ПОЛИТИКИ В ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС

На откриването на второто издание на националния фестивал "Семе българско", чиито домакин е Община Севлиево, министър Десислава Танева заяви, че д-р Иван Иванов е пример за добра местна власт, провеждаща политики в обществен интерес. Кметът на общината д-р Иван Иванов е един от малкото кметове, които са изпълнили своето задължение със Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и е предоставил на животновъдите от общината 18 хил. дка, половината от които вече са разпределени.

„От няколко месеца се борим целият публичен поземлен фонд - мери, пасища и ливади да се ползва в подкрепа на българския земеделец и животновъд. Надявам се в следващия програмен период да продължите да имате добра местна власт, която все така да провежда политики в обществен интерес", каза още Танева. „За да запазим националната си идентичност и да защитим родното производство, трябва да засяваме продукцията с български семена“, бе категорична тя и поясни, че бюджетът по Схемата „Помощ за участие на земеделски стопани в схема за качество за производство на семена и посадъчен материал" тази година възлиза на 1,5 млн. лв. „Надявам се скоро в магазините да се купуват продукти с българското знаме, за да може потребителят да е сигурен, че продуктът е произведен с български суровини. Трябва да подкрепим производителите си, за да бъдем по-силна държава", категорична е Танева.

„Мисията ни е да съхраним и предадем на следващите поколения нашите корени и традиции“, заяви пред присъстващите кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. „Радостен съм, че тази година разширихме обхвата на фестивала и има много повече участници. И в двата дни сме подготвили много богата програма и се надявам всички вие да намерите своето място тук, а когато си тръгвате - да отнесете със себе си късче от онова, което намирате за най-българско”, каза кметът и пожелава успех и хубав празник на всички участници.

Организаторът на Националния фестивал „Семе българско“ Ивелина Елмазова също поздрави присъстващите като не пропусна на изкаже голямата си благодарност към кмета на Община Севлиево д-р Иванов и към екипа на Общината, които „със своята отзивчивост и доверие са направили така, че нещата да се случат и то по един прекрасен начин, за да се превърне този фестивал в традиция и необходимост”. В рамките на втория национален фестивал „Семе българско“ близо 100 изложители на родни продукти показаха съхраненото на територията на България (български семена, вина, мляко и млечни продукти, мед и пчелни продукти, керамични и дървени изделия, български породи животни, градинска техника). Фестивалът се провежда два дни – 23 и 24 май, като и тази година акцент е семето, което е носител на идентичност, нов живот, традиции и продължение на живота. На празника присъстваха Десислава Танева – Министър на земеделието и храните, д-р Иван Иванов – кмет на Община Севлиево, Драгомир Проданов – народен представител от ПП ГЕРБ, Николай Сираков – областен управител на Област Габрово, Д-р Явор Памукчиев – председател на Общински съвет Севлиево, Ивелина Елмазова – организатор на Национален фестивал „Семе българско“, Калин Цветков – регионален мениджър на Българо-американска кредитна банка, основен партньор на фестивала и много други.

 

http://www.sevlievo.bg/bg/article/1702/d-r-ivan-ivanov-e-primer-za-dobra-mestna-vlast-provejdashta-politiki-v-obshtestven-interes.html