БЛИЗО 8 000 ЛВ СЪБРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ В СЕВЛИЕВО

БЛИЗО 8 000 ЛВ СЪБРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ В СЕВЛИЕВО

 

БЛИЗО 8 000 ЛВ СЪБРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ В СЕВЛИЕВО

 

Младежи от осем отбора се включиха в инициативата в помощ на малкия Марти

 

През изминалия уикенд в спортна зала „Дан Колов“ в Севлиево се проведе благотворителен турнир по футбол за деца под наслов „Да помогнем на Мартин да пребори болестта“, организиран от Детска юношеска школа - Севлиево.

 

Истински футболен празник, в който участие взеха осем отбора, разделени в две групи по четири отбора. В първата група участие взеха: „Севлиево“, „Ботев“ (Дебелец), „Павликени“ (Павликени) и „Болярчета“ (Велико Търново), а във втората група разпределени бяха:  „Севлиево – 2“, „Янтра 2013“ (Габрово), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Етър“ (Велико Търново).

 

Изиграха  се 16 срещи  при изключителен феърплей, а младите футболисти демонстрираха своите качества  и умения на терена. Младите надежди на Севлиево се представиха добре за радост на публиката в Спортна зала „Дан Колов“.

 

До последната финална среща достигнаха победителите в двете групи – „Етър“  и „Болярчета“. Двата великотърновски отбора изиграха динамичен и интересен за наблюдаване  двубой,  в който младите „Болярчета“ се наложиха с 2:1 и вдигнаха Шампионската купа. В спора за 3 и 4 място отбора на „Янтра 2013“ се наложи над „Ботев“  с 3:1.

 

Купата за първо място остана в Севлиево след като състава на „Болярчета“, след награждаването, направи изключително благороден  жест и подари купата на Марти и неговото семейство с пожелание за скорошно възстановяване и завръщане на терена.

 

Малкият герой Мартин Пенев, за когото играха младежите, е на 9 години от Севлиево и диагностициран е с левкемия. Събраната сума от благотворителния турнир е 7732.08 лв. Организаторите на турнира и семейството на малкия Мартин благодарят на всички, които помогнаха и превърнаха тези два дни в спортен празник!