БЕЗ СВЕТОФАР НА КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛИЦИТЕ “РОСИЦА”  И “П. Р. СЛАВЕЙКОВ”

БЕЗ СВЕТОФАР НА КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛИЦИТЕ “РОСИЦА”  И “П. Р. СЛАВЕЙКОВ”

Община Севлиево няма да възстановява светофарната уредба на кръстовището между улиците „Росица“ и „П. Р. Славейков“ в Севлиево. Напълно е унищожена касетата на контролера (монтирана в двора на ОУ „Стефан Пешев“), компрометирани са кабелите, захранващи светофарните секции, които са накъсани и демонтирани след изкопни дейности. Светофарните секции са стар тип, които отдавна се подменят със светодиодни, а носещите метални конзоли се нуждаят от множество ремонти”, това стана ясно днес по време на сесия на Общинския съвет в отговор на запитване.

“Проведено е обсъждане по проблема от ПК „Сигурност, обществен ред и организация на движението“ към Общински съвет - град Севлиево във връзка с неработещите светофари и е взето решение за подобряване организацията на движение в района на  посоченото кръстовище да бъдат монтирани соларни знаци В2 - „STOP”, Д17 „Пешеходна пътека“ и крайпътно огледало, които Община Севлиево своевременно е монтирала”, каза кметът д-р Иван Иванов.

По думите му “при направена справка в РУ на МВР - Севлиево се установи, че няма регистрирани пътно-транспортни произшествия в района на кръстовището между улиците “Росица“ и „Петко Р. Славейков“. Становището на РУ  е, че евентуално възстановяване на светофарната уредба по-скоро ще затрудни трафика по горепосочените улици. Същата не фигурира в одобрения от Общинския съвет генерален план за организация на движението в град Севлиево.

Съществуващата светофарна уредба ще бъде премахната при предстоящия ремонт на улица „Росица“.