Кметът д-р Иван Иванов връчи плакет на треньора на „Тервел 2006“ Михаил Ботев по повод 30-годишнината на клуба

Кметът д-р Иван Иванов връчи плакет на треньора на „Тервел 2006“ Михаил Ботев по повод 30-годишнината на клуба

На официална церемония с много приятели, спортен клуб “Тервел 2006” отпразнува своя юбилей. Дълъг път е извървян през годините - от времето, когато състезателите сами са си шиели кимоната, до днес, когато Община Севлиево и много спонсори помагат за развитието на спорта.

Всички те бяха отличени с благодарствени адреси за принос в създаването и развитието на това бойно изкуство и спорт в Севлиево.

“Изминалите 30 години са само началото. Вярвам, че този спорт тепърва ще се развива и ще дава много шампиони”, беше категоричен кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. Той връчи плакет на треньора Михаил Ботев и отбеляза заслугите му за възраждането на таекуондо в общината.

“Състезателите от Севлиево са в основана на националните ни успехите в таекуондото”, каза вицепрезидент на българската федерация по таекуондо ITF Костадин Димитров.

“Таекуондо е начин на живот. Всички хора, преминали през клуба, са успели в живота” - думи на Георги Герасимов - един от основателите на клуба.

“Един свят - един спорт”, апелира и президентът на световната WTF таекуондо федерация Слави Бинев, който бе сред официалните гости.

С награди и грамоти бяха отличени изявените състезатели: Кристиана Тодорова, Ферй Ахмедова, Йоана Йонкова, Ивайло Мерджанов, Росина Камбурова, Николай Василев и др. Сред наградените бяха и родители, които активно помагат за развитието на клуба, спортни деятели и спонсори.

Специални благодарности бяха отправени към Община Севлиево за подкрепата през годините и за все по-добрите условия, които създава за развитието на спорта.